Dort Delfín 1 - Dolphin cake

Napsal Dorty od Dajány (») 23. 6. 2016 v kategorii Zvířátka, přečteno: 1028×
foto3592.jpg

Dort Delfín

Ingredience na korpus:

  • 6 vajec
  • 180 g prosetého moučkového cukru
  • 180 g polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva

ingredience na krém:

  • 1/2 litru mléka
  • 1 + 1/4 vanilkového pudinku
  • asi 5 lžič cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 kostky změklého másla po 250 g

Dále budeme potřebovat: šlehač, obdelníkovou formu, misky, olej a hrubou mouku na vymazání a vysipání formy, čokoládu na vaření, metlu, hrnec, marmeláda, kakao, rum, mandlovka K2 (nebo vlastní marcipán), potravinářská barviva

Postup: 

  1. Nejprve si upečeme korpus-->Oddělíme si do misek zvlášť bílky a žloutky. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Žloutky s prosátým cukrem vyšleháme do pěny, poté přidáme tuhý sníh + mouku + prášek do pečiva a zlehka vše do sebe promícháme metličkou. Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Dáme upéct do trouby na 180 °C...pečeme zhruba 30-45 minut...podle typu trouby.
  2. Mezitím si uděláme klasický pudink--> Do hrnce nalijeme 3/4 mléka + cukr krupice + vanilkový cukr-->vše zamícháme a dáme vařit na sporák, mezitím si rozmícháme ve zbylém mléku vanilkový pudink, který nalijeme do vroucího mléka. Asi 1-2 minutu stále metlou mícháme do zhoustnutí, mícháme rychle, pudink se nesmí připálit, jelikož by to v krému bylo dost znát. Uvařený pudink dáme vystydnout na chladné místo.
  3. Když máme pudink zchladlý, šlehačem ho chvilku šleháme, aby se pořádně promíchal a poté přidáme nakrájené změklé máslo na kostičky. Pokud se vám vanilkový máslový krém nezdá dostatečně sladký, není problém přidat moučkový cukr a popřípadě můžete dochutit i trochou rumu. 
  4.  Zchladlý korpus si prokrojíme 2x vroubkovaným nožem. Spodní část korpusu potřeme lehkou vrstvou marmelády a na ní dáme vrstvu máslového krému-->přiklopíme druhou částí korpusu na kterou dáme další vrstvu krému--->přiklopíme poslední částí korpusu a dáme ztuhnout do ledničky.
  5. Vytvoříme si na karton papíru šablonu delfína a podle ní vyřízneme delfína ze ztuhlého dortu. Odřezky dáváme do misky, které rozdrobíme na jemno, přidáme krém, trochu rumu, kakao a vytvoříme z toho kakaovou hmotu. Delfína pak dotvarujeme právě touto hmotou. Pak potáhneme dort v modré mandlovce. Z mandlovky vyválíme bílí bříško, naznačíme si do mandlovky text, který obtáhneme rozehřátou čokoládou v kornoutku, dále vytvoříme z mandlovky očíčko, lísteček s leknínem, pusinku a máme hotovo. :)
Hodnocení:     nejlepší   1 2 3 4 5   odpad
Facebook MySpace Google Twitter Topčlánky.cz Linkuj.cz Jagg.cz Vybrali.sme.sk Del.icio.us

Komentáře

Zobrazit: standardní | od aktivních | poslední příspěvky | všechno
Článek ještě nebyl okomentován.


Nový komentář

Téma:
Jméno:
Notif. e-mail *:
Komentář:
  [b] [obr]
Odpovězte prosím číslicemi: Součet čísel čtyři a třináct